top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKelly

Lente- en trouwkriebels!


Een hele goede middag!

Jullie hebben nog een verslag van mij tegoed van de laatste bruiloft die ik heb gedaan. Namelijk die van Manon en Jeroen op 19 januari 2019 j.l.

Het was een koude maar prachtige dag met een strakblauwe lucht. Het was zover: de trouwdag van Manon en Jeroen. Vroeg in de morgen reed ik naar Zoetermeer, om daar te helpen waar nodig bij het opmaken en aankleden van de bruid, het bruidsmeisje en de bruidsjonker. Naast de moeder van de bruid was ook fotograaf Marko al aanwezig om wat mooie plaatjes te schieten. Ik had verwacht dat ik bij binnenkomst wel wat gezonde zenuwen zou zien, maar het tegendeel was waar. Er heerste een totale rust. Misschien was het stilte voor de storm.. maar ik vond het heel knap hoe kalm de bruid was.

Tijdens deze ochtendsessie heb ik er vooral voor gezorgd dat iedereen niet vergat te drinken en af en toe wat te eten. Inmiddels was ook de zus van de bruid er, samen met haar man. Het bruidsmeisje en de bruidsjonker heb ik nog even geholpen in de kleren en toen alles klaar was, was het wachten op de bruidegom! Die hadden ietwat vertraging, maar uiteindelijk stond hij dan echt op de stoep en was de ‘first look’ bij de voordeur.

Na dit romantische moment was het tijd voor de trouwreportage! We vervolgden onze weg naar een prachtig meer waar het, ondanks de zonnestralen, toch wel echt wat kouder aanvoelde door de stevige wind. Het was voor de bruidskinderen dan ook even snel, hup, jas uit, lachen, even springen, nog een keer lachen, jas weer aan en gaan. Terwijl wij met de kinderen even gingen opwarmen had het bruidspaar met de fotograaf de tijd om de rest van de foto’s te maken met zijn tweetjes.

Veel langer kon ik hier niet blijven, want één van mijn taken als ceremoniemeester is ook dat ik de (dag)gasten zou ontvangen bij de locatie bij 2B-Home Event Center. Dus alle spullen die niet meer nodig waren voor de trouwshoot nam ik mee en was het klaar voor de onvangst! Hier zorgde ik er voor dat alle daggasten voorzien waren van een corsage, zette ik alles voor de ceremonie klaar samen met de medewerkers van de locatie, en hield ik de tijd in de gaten voordat het bruidspaar terug zou komen van de shoot!

En daar was het moment dat het bruidspaar met de prachtige trouwauto aan kwam rijden. Ik nam de gasten mee naar buiten voor een erehaag en na alle ‘oh’s’ en ‘ah’s’ iedereen weer gauw naar binnen! Hier kon het bruidspaar ook eindelijk even lunchen en deed dit dan ook samen met de gasten. Nadat iedereen de jurk bewonderd had en er was bijgekletst over de trouwshoot was het moment aangebroken voor de ceremonie.

De ceremonie was prachtig en trouwambtenaar was gevat en kon het verhaal van Jeroen en Manon leuk overbrengen, wat zorgde voor veel gelach. Nadat Lisa, het bruidsmeisje, met de hamer op de grond had geslagen als teken, waren haar ouders in ‘het echt’ verbonden en dus officiëel getrouwd!

Er werd geproost met champagne waarna het vervolgens tijd was voor: TAART! Het was geen gewone bruidstaart. De bovenste laag bestond inderdaad uit taart, maar daaronder waren het allemaal losse petit fours, wat hartstikke leuk gedaan was en er geweldig en lekker uitzag.

Nadat de gasten die alleen de ceremonie bijwoonden waren vertrokken en ik ze nog even wees om iets leuks achter te laten op het gastenboek en ze een bedankje meegaf, werd er nog wat nageborreld en kon daarna iedereen aanschuiven voor het diner.

Tenminste.. dat was het idee. De ‘ceremoniegasten’ bleven nog gezellig lang plakken, er werd als verrassing voor het bruidspaar nog een liedje gedaan door de gehele familie en er moesten toch ook nog wat familiefoto’s gemaakt worden!

En toen... was het echt tijd voor het diner. Het bruidspaar heeft ervoor gekozen geen trouwfeest te geven omdat dat niet bij hun past. Helemaal prima natuurlijk, dus bleef het bij een intiem en sfeervol diner. Nadat ik natuurlijk nog even alle puntes op de i heb gezet, zat mijn taak erop en vervolgde ik mijn weg weer terug naar huis met een heerlijk voldaan gevoel. Wat een fijne dag!

P.s. De foto's van de fotograaf zijn onderweg, dus voor nu moeten jullie het even doen met mijn eigen gemaakte foto's!

Naat het feit dat ik ceremoniemeester mocht zijn op de twee prachtige bruiloften die vlak na elkaar waren, heb ik me ook weer beziggehouden met nieuwe samenwerkingen. Het is zo leuk om nieuwe mensen te mogen ontmoeten, connecties te leggen en daardoor je netwerk weer te kunnen uitbreiden!

Zo heb ik bijvoorbeeld een leuk gesprek gehad met Jeroen en Kick van STOOP catering. Twee enthousiaste en ondernemende mannen. Ik hoop dat we in de toekomst wat voor elkaar kunnen betekenen!

Ook heb ik Michele leren kennen. Een lieve en professionele vrouw die in de bruidsvideografie zit. Haar eigen onderneming luistert naar de naam STERLY. Zeker een aanrader om even op te zoeken op internet wat voor moois zij in elkaar zet! Zij zal dan ook zsm op mijn website komen te staan onder het kopje ‘partners’, waar jullie een link kunnen vinden naar haar website.

En last but not least, heb ik een onwijs leuk gesprek gehad met Wickie van Wickie Fotografie. Niet alleen op professioneel vlak klikte het, maar ook herkenden we veel dingen in elkaar. Ook zij zal een aanwinst zijn voor bruidsparen die houden van haar bruidsfotografie. Ook haar website is zsm te vinden bij mijn pagina met ‘partners’!

Wat staat er voor nu op de planning? Ik heb een mooie opdracht mogen aannemen als weddingplanner van A tot Z voor de gehele planning voor de bruiloft van Diana en Danny, die in september 2019 zullen gaan trouwen. Wat ik daar allemaal voor doe, hoe ik dat doe en met wie, zullen jullie lezen in mijn volgende blog (want deze is inmiddels alweer veel te lang geworden, respect als je zover bent gekomen)!

Lieve groetjes en een heel fijn weekend!


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page